Spring naar inhoud

Leidseplein met regen

25 april 2020

Leidespleinmetregen

Leidseplein met regen (110×90) olieverf op doek

In maart heb ik dit schilderij van het Leidseplein met regen op mijn atelier gemaakt.

De grotere werken die ik op mijn atelier maak schilder ik ook alla-prima. Net zoals de schilderijen die ik op locatie maak. Maar omdat mijn atelierschilderijen meestal een stuk groter zijn maak ik deze schilderijen in twee fases. Eerst maak ik een onderschildering. Meestal doe ik daar een of twee dagen over. Ik let erop dat de contrasten er al goed inzitten en de vorm duidelijk is maar zonder detaillering. Als de onderschildering goed is gedroogd voltooi ik het schilderij in één sessie. De tijdsdruk die ik voel omdat ik klaar wil zijn voor de verf droog is, zorgt ervoor dat ik snel intuïtief werk, net als op locatie. Maar daar zijn de veranderende omstandigheden de drijfveer om snel te schilderen en op mijn atelier de drogende olieverf.

________________________________

In March I made this painting of the Leidseplein with rain in my studio.

I also paint the larger works I make in my studio alla-prima. Just like the paintings I make on location. But because my studio paintings are usually a lot bigger, I make these paintings in two phases. First I make an underpainting. I usually take one or two days to do that. I make sure that the contrasts are already in place and the shape is clear but without detailing. If the underpainting has dried properly, I complete the painting in one session. The time pressure that I feel because I want to be ready before the paint has dried ensures that I work quickly and intuitively , just like when I paint on location. But there the changing circumstances are the motivation to paint quickly.

 

5 reacties
 1. Margriet Duyster permalink

  Erg mooi schilderij !
  Vriendelijke groet,
  Margriet Duyster

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 2. johnvermaas permalink

  Beset Hans, Schitterend in die regen, prachtig schilderij De sfeer Spreekt ons zeker aan Is het schilderij nog in uw atelier? Met dank en groet, John

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  • Beste John, Bedankt voor je compliment. Ik heb het schilderij gemaakt voor een expositie begin volgend jaar. Ik zal de expositie van te voren aankondigen op mijn blog. Met vriendelijke groet, Hans

 3. Jose Miguel Francisco permalink

  Fantástico dibujo y luces. Siempre sorprendes con tu buen hacer. Un saludo

 4. Cor permalink

  Hoe krijg je het zo mooi gedaan, ik sta er perplex van; als ik t zo bekijk dan heb je in het in de vingers of niet en Hans jij hebt dit geweldige talent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: