Spring naar inhoud

Strandgezicht

26 november 2019

Dit strandgezicht heb ik in oktober in mijn atelier geschilderd. Het is op dit moment samen met ongeveer 20 andere werken van mij te zien bij galerie Anneé in Haarlem.

strand wolken zon

Strand met badgasten, wolken en meeuwen (120×70 cm) olieverf op doek

_____________________________

I painted this beach scene in my studio in October. It is currently on display together with about 20 other works of mine at the Anneé Gallery in Haarlem.

 

2 reacties
  1. Cor permalink

    Hoe krijg je het toch voor elkaar om zoveel mensen op het strand zo mooi te schilderen wanneer je het alla prima doet. Speciale techniek? Maar in elk geval een genot om naar te kijken.

    • Ik kies een koude week uit zodat de verf lang nat blijft. Ik werk ook snel. Langer dan een week doe ik niet over een werk van dit formaat. Bij een groot werk maak ik eerst een grofe onderschildering. Om kleur en toon al globaal te bepalen. Daar werk ik niet langer dan een dag aan. Die laat ik drogen. Als er een koude week wordt voorspelt pak ik het werk weer op. Meestal begin ik met een helft van het werk. Na twee a drie dagen is die bijna klaar. Daarna schilder ik de andere helft. Ik kan dan af en toe nog wat accenten zetten in de eerste helft om het evenwichtig te laten worden. Zo kan ik ook grote werken nat in nat schilderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: