Spring naar inhoud

Heiwerkzaamheden

2 november 2013

Ik kon op de bouwplaats niet zelf bepalen waar ik wilde gaan schilderen in verband met de veiligheid. Maar deze aangewezen plek was prima. Het overzicht was ruim en de zon bleef de hele dag rechts van mij zodat de slagschaduw van het viaduct de hele dag bleef. Een ander schilderij van de OV SAAL werkzaamheden heb ik eerder gepost.

Heiwerkzaamheden A4

Heiwerkzaamheden A4 (45×40) olieverf op doek

13-tekeningflyover

——————–

At the building site I couldn’t choose the spot where I wanted to paint myself because of safety issues. But this appointed spot was fine. The overview was wide and the sun kept shining from my right all day, so the shadow from the overpass stayed throughout the day as well. Another painting I made of the OV SAAL I posted earlier.

IMG_3236

3 reacties
 1. Jan Ledderhof permalink

  Beste Hans. Omdat een schilderij een zelfstandige afbeelding is en een zekere verwantschap heeft met het wijdverbreid, veelvuldig en gemakkelijk fotograferen van vrijwel iedereen, ontgaat het zeer velen welke moeilijkheden je moet overwinnen om de chaos van zo’n bouwput in korte tijd op je doek over te brengen. Niet met pixels, maar met weerbarstig olieverf.
  Knap gedaan Hans, een prachtige sfeer, wat een techniek, (alleen die trein al) met hartelijke groeten, Jan

  • Beste Jan,

   Bedankt voor je reactie. Het is waar dat door het bestaan van fotografie er vaak van uit wordt gegaan dat je de confontratie met je onderwerp niet aan gaat, of in elk geval heel kort, het moment van het nemen van de foto’s. Toch ben ik er van overtuigd dat het onbewust wel wordt gezien door het publiek. Ik denk door ter plekke te werken er geen filter (de foto) tussen schilder en onderwerp zit en er meer gevoel in het werk komt. En soms komen de mooiste momenten al schilderend voorbij. Bijv de trein. 😉 De toeschouwer ervaart dat ook.
   Ik zal niet van foto willen werken maar er wordt natuurlijk wel heel mooi werk met behulp van foto’s gemaakt. Met als top pionier Breitner.

   Groet,

   Hans

Trackbacks & Pingbacks

 1. Bouwplaats bij dag en ’s nachts | Hans Versfelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: