Skip to content

Strand met kitesurfers en kinderen

12 juni 2012

Dit weekeinde heb ik aan het strand van Katwijk geschilderd. Zaterdag stond er erg veel wind. De ruige zee is mooi om te zien maar de harde wind maakt het lastig om het vast te leggen: het schilderij is twee keer in het zand beland. De volgende dag was het weer plots erg vriendelijk en werd het strand bevolkt met wandelende mensen en spelend grut.

Het schilderij van de wolkenlucht heb ik de week ervoor gemaakt. De lucht was bewolkt maar helder. Ik heb mij geconcentreerd op het perspectief in de wolken.

Kitesurfers in de branding

Kitesurfers in de branding (formaat 40×25 cm, olieverf op paneel)

Spelende kinderen op het strand

Spelende kinderen op het strand (formaat 40×25 cm, olieverf op paneel)

Naderende kudde met naderende wolkenlucht

Naderende kudde met naderende wolkenlucht (formaat 43×26 cm, olieverf op doek)

—————————

This weekend I painted on the beach of Katwijk. Saturday was very windy. The rough sea is beautiful to see but the wind makes it difficult to capture it: the painting landed in the sand twice. The next day the weather was suddenly very friendly and the beach was crowded with people walking and playing children. The painting of the clouds I made ​​the week before. The sky was cloudy but bright. I concentrated on the perspective in the clouds.

Advertenties
4 reacties
  1. Henny permalink

    Dag Hans, wat geniet ik weer van je schilderijen, zeker nu we net zelf een paar keren aan de zee zijn geweest. Ik vind vooral de ‘dubbele kudde’ subliem, die van wolken en schapen. Het een als een echo van het andere. Mooi… Geniet van het komende zomerseizoen, en maak er dankbaar (werk)gebruik van. Groet! Henny Meeuws-Tonnaer

  2. Henk Bos permalink

    Ik hou van dat vrolijke strandtafereel met de, wat rustige, wolkenpartij. De naderende wolkenlucht bij de kudde vind ik iets te vlekkerig.

  3. Die van Katwijk: Echt heeeeeeeeeeeeeeeeel stoer!!! Er zit heel veel leven in

  4. Peter Soemers permalink

    Ben benieuwd naar je strandgezicht te Katwijk van 2 juli. ‘Spelende kinderen op het strand’ is toch nauwelijks te overtreffen, zoveel rust van de machtige natuur bij zoveel bedrijvigheid van de kleine mensjes …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: